Wednesday, June 23, 2010

sawah terbentang di kaki gunung jerai

ye, ni la pemandangan di depan rumah aku. okey, guna istilah kampung kau lagi senang paham kan. karang berpinar pulak otak kau berfikir rumah sewa aku kat johor. bila pulak ada sawah dengan gunung jerai kan. lokasinya di daerah ala-ala cowboy town pukul 8 malam semua kedai dah tutup. gerai brother jual burger je yang ada. ye, itulah Yan, Kedah. 


dapat jugak simpan kenangan untuk cucu cicit bila dah jadi atuk dan nenek si bongkok tiga nanti. kenangan atuk diaorang dapat bergambar dengan sawah padi bersama nenek diaorang. siap ada pakej pemandangan gunung jerai gitu.

bukan apa, mana la tau esok lusa aku dah pindah stay kat tempat lain pulak kan. encik mokhtar dah buat upacara pecah tanah nak bina rumah kat kampung tok dengan wan aku. so, nampak gayanya tak lama lagi boleh say bye bye la kat daerah Yan ni.

 ha, lagi 1. gambar ni kenangan mr ehem tengah berdebar dup dap dup dap nak mengadap bakal mertua. hik hik hik. tetiba mood gedik nak sebut mertua pulak. dari serting mr ehem datang semata-mata nak dari driver terhormat jemput aku kat kedah nak balik ke johor. lepas tu mr ehem balik serting semula. ke utara selatan mr ehem travel. i terharu la u. thanx ye mr ehem bersusah-susah demi i. tetiba mood gedik datang lagi. hik hik hik

cukup, cukup. karang makin loya kau nak baca. END =)

10 comments:

Jay said...

permandangan yang cantik, indah dan permai..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tenang nye...
;)

syimahussin said...

best tol bendang
baru pat skali je jejak kaki

ada.m0khtar said...

hehehe... memang tenang jiwa bila lepak-lepak kat situ... jom2 turun bendang...

cronixsoul said...

oooo gua ingat nak p photoshoot nnt... dekat jahh~

ada.m0khtar said...

dekat je...? org area situ gak ke..?

iman said...

pemandangan yg cantek x boleh blah..i like lah..dulu i pun ada sek kat smk Yan..

ada.m0khtar said...

eh ye ke iman,.. tahun bila ek?

faqhrule said...

tangan pegang rokok je

ada.m0khtar said...

Tu la pasal... dah xtau nak buat cam na....