Saturday, June 26, 2010

rezeki blog adamokhtar


bila dapat cek dari Nuffnang kena ucap SYUKUR ALHAMDULILLAH


lepas setahun aku menternak sekupang, dua kupang akhirnya ia telah menjadi sebuah bukit lalu tergerak hati ni nak cash out hasil ternakan tu. cek dah seminggu pun sampai, tapi hari ni baru terasa nak tayang kat kau orang. ceh! ayat nak takbur aje. padahal dapat berapa kupang je pun. no, no! bukan kupang makhluk laut yang boleh dimakan tu. ni kupang yang anda boleh pergi shopping. kupang yang aku boleh pergi  JUSCO dan beli vacuum dengan senang hatinya. bukan niat nak menayang or takbur, riak tapi just setakat nak share keGUMBIRAAN ni aje. 

cerita earn money dari blog ni dah basi aku rasa. berlemon-lemon manusia dah rasa benda ni. setakat jumlah kupang yang aku dapat ni sure terbahak-bahak gelak golek-golek jatuh tangga je hanis zalikha baca. rezeki setiap orang tak sama. kalau usaha lebih mestilah hasilnya pun lebih kan. selama ni aku tak da la consistent sangat update blog. so berbaloi la dengan usaha aku kan. 

 banyak tips cara nak ternak duit dari blog sekarang ni. rujuk je tips-tips blogger gempak macam hanis zalikha, redmummy, ceeramoon, sepet, iz, sapa-sapa jelah lagi. masa baru-baru nak remaja tulis blog dulu, aku pun sentiasa usha tips-tips dari diaorang ni. sekarang ni pun remaja lagi. tak matang pun lagi. Alhamdulillah ada jugak la hasilnya walaupun tak seberapa. 

adnan sempit kata dimana ada kemahuan disitu ada highway. nak sambung tidur, best ooo hari ni boleh sambung berbungkus atas katil. tak ada sekolah, tak ada koko. okey kamu-kamu , salam 1 Malaysia. tetiba semangat. =)


10 comments:

Kancilbiru said...

tahniah...boleh la belanja...hihihi

ada.m0khtar said...

boleh aje... hehehe..

Marya Hana . said...

wah . bestnya . nuffnang i x sampai pon 5 hengget. keh keh :D

ada.m0khtar said...

xpa.... usaha lagi... hehehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku ade share kan???
hahaha...
;)

izwan7 said...

kipit up..

I n n z said...

kupang2 pun , kasut vincci sebijik lepas la. hehe xD
kan3?

ada.m0khtar said...

dan2 je ada share ek senja... hehehe...
thanx izwan =)
i dah beli vacuum pun innz... hehehe...

lufkin said...

dayum jeles... x penah merasa duit nuffnang..

ada.m0khtar said...

takpa, rezeki ada kat mana-mana...