Wednesday, February 24, 2010

pantun sangap hendak


makan bersama datuk,
saya sudah mengantuk.


okey, aku habiskan ayat tajuk entry ni ; pantun sangap nak tidur.


sekian pantun dua kerat untuk malam ini

mari ke pasar malam,
selamat malam.


sempat rest 5 minit je petang tadi. balik je sekolah terus tukar uniform. then terkejar pergi sekolah balik. jadi tukang cat la pulak hari ni. layankan semangat anak murid yang over excited nak cantikkan kelas diaorang. ikutkan hati aku ni malas sangat nak mengecat. tapi kesian pulak kat budak-budak tu. kalau next week tak dapat anugerah kelas tercantik, siapla budak-budak tu aku tibai.


pinjam anak orang sat. sekadar gambar hiasan nak menunjukkan persamaan semangat mengecat antara aku dan budak ini.


arena cat-mengecat ni adalah part-time job aku. tiap kali tukar sekolah mesti dapat job mengecat. dulu dapat job cat bengkel kemahiran hidup. then naik taraf sikit jadi tukang cat bangunan library. latest jadi tukang cat kelas pulak. pasni confirm aku dapat tender cat rumah pulak. bakat dan banyak kali diasah ni.


dah cukup! hentikan bebelan dari terus berlanjutan

bye

3 comments:

fitri oh fitri said...

haha, ade ke. xberpatutan ouh pantun gituh. haha.




www.fitridzulkifli.blgospot.com

milimilo said...

makan ubi kayu bakar,
pantun 2kerat anda sgt kelakar.
hahaha

saya budak takut pacat,
best jugak main cat cat.
=)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mesti dak tue lebih semangat nye...
hehehehe...