Wednesday, February 17, 2010

habis madu sepah dibuang


ni la rupa paras teman baru aku sekarang. Samsung N150 Netbook. warna luar netbook ni merah bukan pink. niat asal memang nak cari warna pink. tapi tak jumpa la pulak. so merah pun ok la. kira adik beradik la tu kan.

pening jugak kepala aku ni masa nak beli. macam-macam pilihan ada. semua lebih kurang sama pulak tu. dari segi harga dan perkakasan dalaman serta luarannya tak ada beza pun. hp, dell, acer, toshiba semuanya mantap.

aku ni memang dasar buta warna bab-bab benda-benda canggih ni. so belasah jelah yang mana aku nampak macam ok. harapnya boleh bertahan lama la teman baru aku ni. ni la hasil gaji first aku =) Dah lama aku mengidam nak beli netbook yang solid molid kecil kiut miut ni. senang aku nak mengusung ke hulu hilir. lagipun aku ni setakat guna untuk online je pun.

laptop lama acer aspire 5570, aku dah derma kat anies, my sis. tradisi keluarga weh! kalau baru study kena pakai laptop cabuk dulu. bila dah masuk tahun 2 or 3 baru buleh pakai laptop baru.

5 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bagus la dapat samsung...
better dari lain2...
compaq ok...
yg lain2 jgn la beli kalau ade pilihan yg mcm compaq n hp...

ada.m0khtar said...

ok ek.. hehehe.. aku blasah je samsung ni. dapat free hp. tapi cikai je lah. buleh la nak wat hp pendua dan pentiga..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

yup...
ok la tue..
penarik kan..
tgk la ape spesifikasi laptop tue/...

asna ashraff said...

beli kat mana? nak jugak! harga die ok??? :D

ada.m0khtar said...

beli kat plaza landmark, jb.. hrga rm1290.. kat mn2 pun sm je harga ni.. =)