Sunday, December 13, 2009

akhirnya aku naik pelamin


aku pernah dengan orang cakap anak dara hilang seri bila naik pelamin before jadi pengantin. korang pernah dengar orang tua cakap cam gini tak bila kau tengah mengedik nak posing atas pelamin orang?. pa rasionalnya aku tak pasti. tak nak anak dara melebih dari pengntin agaknya. karang tenggelam lak pengantin. hahaha. wah!! gila memandai aku wat teori .



perasaan syok sendiri bergaya persis aliya nur kasih berjubah di atas pelamin. dengan perasaan tak berapa malu di depan khalayak tetamu, cepat je aku naik pelamin tu. mmg mengalahkan pengantin. kalau ada partner atas pelamin tu mesti lagi havoc. wah gitu meletop. aku yang sanding dulu. *OMG!!! tak dapat kawal emosi galak pulak. haha ..

okey cukup!! kena simpan seri tu untuk hari aku jadi pengantin lak. mr ehem kata 8 tahun lagi. kedut dulu la muka aku ni menunggu. sabor je la. hantaran kasi meletop,baru berbaloi aku menunggu. hahaaha. kejam!!


act, today my untie's wedding. dah lama tak jumpa dia. wah! , so different. CANTIK KAU!! tahniah ya untie. semoga berbahagia bersama suami tercinta. jadi isteri solehan, ibu mithali.dengar cakap suami. jangan melawan. jaga anak baik-baik. *upps!! over la pulak!! dah gaya ada ilmu pengalaman makan garam banyak la pulak aku ni.





aku suka pelamin tu. SWEETTT!!! simple je,. tak yah sarat-sarat bagai. dengan kaler terang benderang. tak kuasa i!! yang gini la sangat sedap mata memandang. dengan decoration bunga, daun hijau tipu-tipu.. mmg kena dengan taste aku la. budak kecik mimie tu sibuk je suggest suruh aku pilih pelamin cam gini gak masa wedding aku nnt. dia tak tahu aku kena tunggu 8 tahun lagi baru boleh naik pelamin. huh!



dalam meriah suka-suka dengan majlis ni, teringat pulak aku kat pengantin yang meninggal 4 jam after nikah. takziah kepada keluarga mangsa. majlis kenduri yang patutnya warna warni dengan lagu pengantin baru bertukar dengan majlis kenduri tahlil. apa kan daya, ajal maut, jodoh pertemuan ditangan Tuhan. harap pengantin perempuan redha dan dapat teruskan hidup dengan baik.


10 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

maknanye ko skang dah langgar pantang???
abes la ko...
susah² mamat² tepi umah usha ko...
hehehehe...

Jard The Great said...

chantek benar la pelamin tu... hoho

Anonymous said...

a'ah...
sweet ek pelamin tu...
leh ltk dlm list pelamin idaman nie...

ada.m0khtar said...

senja_ tu la, slumber je aku lnggr pantang kan. hahaha.. tp xpa, mamat kat area rmh aku ni semua dah ada anak.. hahaha

ada.m0khtar said...

a'ar cantek kan jard. ;) i mmg adore sangat ngn pelamin ni

ada.m0khtar said...

u minat ke mr ehem? hehehe...

Noorlaila Mohamed Nor said...

cantiknyaaa pelamin niiii
simple
dengan lightingnya
woww menarik la cikgu!

ada.m0khtar said...

a'ar lighting dia agak menarik kan. ;)

Anonymous said...

tp xhijau kuning...
huhuhu...

ada.m0khtar said...

okey2, nnt kt letak hijau kuning ye. hehehe