Thursday, November 12, 2009

tolong senyap. anda kini berada di dalam library!!


aku ada soalan untuk korang semua.. sila jawab dengan jujur ye. apa yang korang buat dalam library? tak kesah la masa zaman kanak-kanak baju putih, kain biru tua or remaja baju putih kain biru laut or masa zaman muda mudi darah muda educated kat uni. apa yang aku buat dalam library?

masa zaman kanak-kanak baju putih kain biru tua- aku dulu pengawas pusat sumber hokey! maka dengan itu, aku mmg sangat-sangat aktif masuk library. hobi aku mengecop buku. gembira tul kalau dapat buat kerja amal tu. aku apply jadi librarian masa tu pun sbb teruja sangan nak buat kerja amal tu. lagipun librarian ni kan nampk cam educated je, ulat buku gitu.. hahaha.. dusta semuanya.. aku bukan ulat buku pun. BUKU?? apa tu
... keropok ikan ke??. Lagipun aku leh masuk bila rasa nak ponteng kelas. haha.. bagi alasan kat cikgu nak pergi kemas buku kat library, padahal melepak bergosip, main kejar-kejar.. hampeh je kan, kecik-kecik dah pandai menipu.


masa zaman remaja baju putih kain biru laut- boleh bilang berapa kali aku masuk library masa zaman ni. aku pun kadang-kadang lupa kat mana library sekolah aku.. hahaha.. kejam kan. aku hanya akan masuk libary bila cikgu suruh. kalau tak silap aku dulu masa subject english, setiap kls kena gilir-gilir masuk library. cari article , then summarize. yelah aku nak buat sangat benda-benda skema gitu.. hahaha.. sudah pastinya aku akan pi cari magazine sekolah, then usha-usha muka-muka senior ensem toing, toing je.. hehehe... nnt copy buku member je kat kls.


zaman usia sekarang- 2,3 tahun lepas mmg aku rajin masuk library, disebabkan library ada air-cond, so rajin aku menyinggah kat situ. lepak-lepak baca newpaper. masa tu aku tak pakai broadband lagi, wireless tak sampai ke bilik lagi gak, so library la tempat aku melayan friendster. dulu layan friendster je, jahil tak kenal facebook pun lagi. lagi 1, dulu aku jadikan library tu tempat dating.. masa dengan ex aku yang bengong tu la. ngn mr ehem tak pernah dating kat library pun.. hehehe.. sekarang tidak lagi. jarang tul aku masuk library. buku pun malas nak pinjam. lagipun heel aku bunyi kuat sangat kalau masuk library. tup.tap.tup.tap.. karang semua orang dok pandang je. i nyampah tau!.


ni la contoh muda-mudi yang salah guna library. berdating pulak ye!


contohi i hokey! bersama lah kita membaca kulit buku. hehe


paparazi saje je snap pic i tengah bersms nak kantoikan i la tu. mentang-mentang i ni ulat buku.
muka sentiasa wujud di library.


upss kantoi bergosip pulak ;)



2 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hehehehe...
sempay gosip yek???
hehehehehe...
baguslah ulat buku...
jgn ulat bulu...
hehehehehe...

ada.m0khtar said...

gosip tu wajib.. hehehe