Sunday, September 5, 2010

hujan batu dan emas. i pilih gelang emas


tajuk yang tiada kaitan. dah lama tak update, so mula la rasa nak buat entry bercampur aduk.  home sweet home! yeahh! kaki aku dah pijak tanah utara petang khamis lepas. bukan main girang gembira syokkkk sangat-sangat ni. hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri. hujan kat negeri kedah juga lagi best. haha. sesuka hati buat perumpamaan sendiri. kedah best sebab ada laksa yang mak i masak. kedah best sebab ada gulai rebung yang mak i masak. kedah best sebab ada masak lemak cili api rebung dengan perut yang mak i masak. 

okey, conclusion ; kedah best sebab ada family i. i dah tahap super duper rindu sangat sangat kat family. sedapnya dapat makan rebung sepuas hati. sedapnya dapat tidur celah ketiak mak dengan abah. sedapnya dapat tidur berhimpit 1 katil dengan adik beradik. 

dah cukup jelas tahap kerinduan i kan. terima kasih daun keladi tuan guru besar kerana meluluskan cuti raya i. terima kasih juga kepada cikgu-cikgu yang terpaksa gantikan kelas i semasa percutian i di bawah ketiak parent i ni ye =) jasa anda semua amatlah i hargai. 

okey, dah time berbuka. mari menjamu selera





selamat berbuka. jangan lupa baca doa. dan tips terhebat abad ini; berhenti sebelum kenyang. ni petua abah untuk kekal berperut kempis tau. 

4 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

giler makan..
hahaha..
:)

erinashar said...

uit2...ni mkanan time kite berbuke d todays mall hokei...
bukan makanan makanan mak u masak hokei...kih kih kih=)
btw,slmt bercoti....slmt ari ghaye...bak duit ghaye...huhuhuhu

ada m0khtar said...

hehehe... aku saje nak kasi ko terliur ingt eskrim tu.. tak sempat nak snap gmbar rebung mak aku.. selamat hari raya gak.. nak duit raya kene dtg umah.. hahaha...

ada m0khtar said...

makan untuk tumbesaran encik senja... hehehe...