Wednesday, September 22, 2010

dah cukup umur


Salam 1 malaysia kepada semua. bila nak menaip story pasal cukup umur ni kena la bersopan santun sikit. harusla tumjukkam kematangan seperti orang yang dan cukup umur. dari tadi asyik mention cukup umur, tapi tak jugak bagitau berapa umur tu kan.  YEAHHHH!!!  i am 24!! . 


ceh! bukan main lagi aku berlakon berpura-pura girang nak semua orang tahu umur dah meningkat. padahal dalam hati asyik dok kata kenapa la cepat sangat masa berjalan. aku nak kekal remaja berkulit tegang.
 sob sob *__*' kerisauan mula melanda. adakah kulit aku akan berkedut? adakah bintik hitam pada muka akan beranak pinak dengan lebih jayanya? OMG!! tidak sanggup terus berfikir perkara menderitakan ini.
dah cukup babak mengada-ngada. sekarang masuk babak berfikir positive. umur aku 24 tahun. maka dengan ini aku sudah menjadi semakin dewasa. menjadi seorang yang lebih matang. menjadi seorang yang lebih berkaliber. okey potong yang tu, tak ada kaitan kan. sebenarnya aku tak ada rasa perubahan apa-apa pun. cuma yang ketara bila jumpa sedara mara diaorang asyik tanya bila nak khawin? dah ada calon ke? bila diaorang dapat rasa nasik minyak? dan soalan-soalan yang sewilayahnya dengannya. OMG!!! lemas sembelit perut aku tau! SANGAT MALAS NAK BERFIKIR BENDA TERSEBUT PADA KETIKA INI YE TUAN TUAN DAN PUAN PUAN.

berbalik pada cerita aku yang dah cukup umur ni. sempena birthday aku hari tu, aku bagi cuti kepada seluruh rakyat Malaysia. korang ambil la peluang cuti birthday aku tu untuk berehat bersama insan-insan tersayang. betul ni. aku tak tipu pun. kau cuti kan 16 September lepas. Wah! bukan main hebat sebesar PM kuasa aku nak bagi semua orang cuti. Alhamdulillah tarikh 16 September setiap tahun dah jadi cuti umum sekarang. so, tak ada alasan la orang nak buat-buat lupa birthday aku. tak ada alasan lagi la orang tak celebrate birthday aku kan. YES!! i like . haha *__*

adegan mesra anak beranak potong kek. actually birthday abah dengan aku tarikhnya dekat je. aku 16 september, abah pulak 18september. mak cakap aku ni hadiah birthday abah. so sweeeetttt *__*

terima kasih daun keladi kepada mak, abah, adik-adik, pakcik dan makcik sebab sudi celebrate birthday orang dah masuk alam matang ni. wah! terharu kau. tahun depan celebrate macam gini lagi ye. mimie sila jangan jeles bila mak abah lagi sayang kak. haha *__*

5 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

24???
moga ko makin berjaya & bahgia...
ameen...

liyana said...

oh same la, bile dah masuk umo 24 ni mule la fikir adakah kulit akan semakin berkedut? bintik2 hitam? oh tidakkk!!! hehe
btw, happy birthday ye :)

ada m0khtar said...

thanks senja and liyana =)

butterflyana said...

Happy belated birthday kak ! ;)

shima said...

hepi belated besday ada.:)