Sunday, May 23, 2010

saya janji bila awak lulus nanti awak boleh sarungkan cincin kepada jari manis saya

dulu masa zaman muda mudi lepas alam pakai baju putih kain biru, tudung bulat aku memang teringin nak baca novel. tapi masa tu incik mokhtar memang pantang kalau aku baca novel cinta cintun ni. then habis je SPM aku gunakan waktu tu sepuas hati baca novel. masa tu karya Ahadiat Akashah dengan norhayati berahim kira cam wajib baca la. kalau tak baca macam tak up to date pulak nak bila nak menyembang dengan member kan.

ada la jugak 3,4 buah koleksi yang aku gigih pi beli walaupan masa tu aku sangat-sangat la daif. yang ada lagi dalam gobok kat rumah tu kalau tak silap aku hikayat cinderella.dah lama tahap berkulat aku tak sentuh novel-novel yang aku beli dulu. tak kuasa i nak melayan benda alah tu sekarang. karang mula la aku perasan macam karekter dalam novel tu. touching tak tentu arah. haha!! aku ni memang hebat bab menghayati watak tu yang terEXTRAVAGANZA feeling.


okey, cerita pasal novel-novel ni kan. aku sekarang tengah sangat-sangat berdebar dup dap dup dap excited nak tengok cerita Lagenda Budak Setan kat cinema 3 jun ni. sure korang tau kan cerita ni adaptasi dari novel Ahadiat Akashah. aku pernah baca novel ni. pinjam member punya. terima kasih la kat member aku tu sebab sudi kasi pinjam. aku tak ingat weh! aku pinjam dari sapa.. hahaha! hampeh je kan. nasib baik aku baca dulu, so tak da la aku jakun tak tau cerita ni pasal apa kan.



usha-usha dulu promo cerita ni. tengok promo je pun aku dah rasa nak nangis. SEE!! aku sangat menghayati watak. jiwa ku halus, suci, mudah disentuh, sensitif habuk dan kesejukan. confirm berjurai air mata kat panggung nanti. aku nasihatkan kau bawak la sekotak tisu. nanti boleh aku menumpang sekali.


overall memang aku rasa patut tengok cerita ni. LISA surihani dengan FAZURA berlakon weh!! aku memang suka nak mention pelakon perempuan je. nak buat macam na, aku suka benda cantik. depa je cantik, gigi depa pun cantik..kulit depa pun gebu.. pelakon lelaki tak cantik so tak payah sebut..

SEE!! cantik kan makhluk-makhluk ni.

statement aku ni ada ciri manusia songsang ke? OMG!!! NO!! i pencinta lelaki.

buktinya: mr ehem sayang, nanti kita tengok cerita ni ye. u tolong bawak tisu tau. sekotak ye!! sebungkus tak cukup. pastu u jangan ejek i sememeh nangis tau. karang i kena cover-cover sekat air mata pulak. u kan tau i ni berjiwa lembut selemah lembut sifat i...


10 comments:

Kancilbiru said...

tak sabar nak tunggu filem ni...pelakon dah macam best dah..

mOOn said...

u, i play dia punya promo. tiba-tiba mata berair.. abuk masuk lam mata ke?? huhu... nak p tengok jugak!!!

ada.m0khtar said...

jom2 kita pakat pi tengok cerita ni. jangan lupa bawak tisu dengan spek hitam... hahaha

a kl citizen said...

ada nak tengok panggung mana
sebab tak nak tengok sekali
takut banjir panggung nanti
tengok kat panggung lain2 ya

sarah shafie said...

tk sbar nk tggu cite n..

akuseniman said...

suka Ahadiat Akashah!
budak lanun ke pe tah tjuk novel tu.!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ko sure ke ko lurus???
aku mcm dah ragui nie...
ahahahaha...
=)

ada.m0khtar said...

a kl... i tgk ky johor je... hehehe... ala, xpa la tgk sm pnggung ngn i... nnt kita sm2 banjirkan tempat tu... sediakan payung ek.. ehehe...

ada.m0khtar said...

excited ju ni sarah... heee...

novel ahadiat best kan.. cam sesuai je la nak dibaca.. ayat dia sempoi, tak da la cam jiwang karat pulak kan.. hehehe..

ada.m0khtar said...

weh, jgn meragui ketulusan aku... hahahaha