Thursday, April 15, 2010

tajuk pelajaran: mengira duit cik ada


okey, hari ini aku nak mengajar mathematics. melepas gian tak dapat ajar subject favourite aku ni kat sekolah. I kan dah jadi cikgu SCINCE. I HATE SCIENCE. damn! okey cukup, cukup. karang terkeluar pulak ayat mencarut yang lain. I've to be patient. thats TEACHER. sahut segala cabaran!

soalan mathematics untuk hari ini adalah;

cik ada akan mendapat gaji pada 22/04/2010. cik ada telah kehabisan duit pada 15/04/2010. kira jumlah hari cik ada akan kembali hidup dengan segar dan bugar.

aku bagi masa 2minit untuk kau selesaikan task aras kesukaran paling tinggi ni. dah dapat jawab angkat tangan. kalau betul, aku bagi hadiah pensel cap tesco sebatang.


----------------------------------------------------------------------
haaiiiiyaa!!! kenapa la rumah aku dekat dengan tempat-tempat yang boleh mendatangkan kehabisan duit. tengahari tadi pergi putri mart, malam tadi pergi tesco, semalam pergi jusco. esok tak tau nak pergi menabung kat mana pulak. EEISSHHH!! bila masa aku nak ada saving untuk khawen kalau macam gini.

MENCI TAU!! tapi kalau rumah aku jauh dari segala tempat menabung dalam simpanan orang lain tu pun payah jugak. tak ke payah kalau tekat tiba-tiba nak makan pasta. pening pulak tokey kedai runcit bakar nak jual bahan-bahan nak masak pasta. *CEH! tekak tak beragak. kalau dah duduk pedalaman tu tak payah nak mengada-ngada bagai orang mengidam. maka dengan itu, aku bersyukur je duduk kat tempat yang banyak kemudahan membeli belah.


adegan berehat selepas ke hulu hilir tawaf jusco tebrau city. bila purse dah kempis baru la terasa penat. cuba kalau purse tu buncit je lagi, makna penat pun tak tau.


one more!


my chocolate volcano. YUMMYY! selera tak beragak, padahal purse dah taraf makan meggi je.


presenting my housemate .dayah. the homesick girl! tiap-tiap minggu nak balik kampung je. mentang-mentang la kampung dia dekat. HUH! I jealous tau!


ina and yan having their delicious spaghetti. YUMMYY!!


6 comments:

Muhammad Safie said...

xpe bab makan jgn pk sgt duit..

Atiqah Adnan said...

hhehe cam same je laa kita cik ada..
duit memang macam air.. huu~
belum gaji tapi dalam otak dah tau nak beli apa daa.. huhuu`

ada.m0khtar said...

hehehe.. tapi bila makan kuarnye sama jugak..
tu la atiqah.. dalam otak ni dah macam2 ada.. jusco pulak asyk send msj sales, mmber card day la..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

terliur aku tgk...
ermmm...

ada.m0khtar said...

mmg saje nak wat ko terliur.. hahaha..
jom2 menjamu selera

erinashar said...

ahahahha
sengal...standard ar tuh..biler da taw ag bape ari jek perse tu nk buncit balik, tekak mula ar nk lantak manje2....tak beragak...hahahhah