Wednesday, April 7, 2010

My Favourite Sport


memandangkan hari ni hari ahad, hari yang tak perlu memerah otak fikir pasal kerja so aku ada feel nak cerita pasal my favourite sport. semua orang sedia maklum kan sukan ni baik untuk kesihatan. badan sihat otak cergas. semalam baru je habis temasya sukan sekolah kat sekolah aku mengajar. I dapat pingat emas U! hahaha. jangan ingat temasya sukan sekolah untuk students je, parent and teacher also can participate. semalam aku masuk acara sukaneka baling gelung rotan. memang SEMPOI! FUN BEB!

okey, aku nak story pasal sukan-sukan yang pernah aku try dan mana yang melekat jadi favourite sport aku.

.fishing.
aku pernah dua, tiga kali try melayan aktiviti ni. memang keluar peluh beb menunggu dapat ikan. tambah-tambah kalau kau memancing kat tempat panas, meleleh-leleh peluh berderai. aras kesabaran memang kena tinggi kalau nak cuba aktiviti ni. dan yang pasti aku memang tak sesuai dan tak boleh IN. tak kuasa aku nak menung panjang berjam-jam tunggu ikan sentap joran aku.

okey, seterusnya;

.hockey.
ha! ini baru jiwa. since primary school aku dah join team hockey sekolah. mula-mula memang cuak nak join sebab macam GANAS je game ni kan. tapi bila dah sekali try, SANGKUT la pulak. bila kat sekolah menengah aku usha dari tingkap kelas je orang training hockey. aku tak join masa tu sebab tak sebulu dengan geng-geng yang join team tu. I kan sopan santun, budak nerd sentiasa dapat no 1,2,3 pakai spek bulat, tudung bulat, kain labuh, baju canggih. mesti la kena reject dengan geng kain singkat, tudung singkat, baju jarang, bawak beg nipis tak ada buku, ada boyfriend atlet sekolah.

tapi tak pa, bila kat Institut aku dapat jugak join team hockey. seriously, skill memang hancus.. tapi ada aku kisah. asal boleh main jadilah. and more interesting, sekarang aku jadi guru penasihat hoki merangkap jurulatih hoki kat sekolah aku mengajar.
bukti aku memegang hockey stick during hockey coaching


next;

. cycling.
yang ni memang best. dari kecik sampai sekarang memang kena dengan jiwa aku. peluh meleleh, pastu dapat pun free gift package menikmati keindahan alam. kalau rasa nak ada body slim river macam aku ni, elok sangat la kau kayuh basikal keliling taman rumah kau tu.

lagi bukti aku minat gila aktiviti ni. bersama geng gila kentang mahu kurus, mahu peha yang cantik, bontot yang pejal serta lemak tidak mengelebeh. aku sebagai instructor masa tu. hahaha..

selalu jugak la aku dengan family kayuh basikal ronda-ronda kawasan kampung. abah, mak, aku dengan adik-adik. really fun! a family cycling together, having great moment. area rumah aku dekat dengan pantai, kawasan rumah-rumah kampung, pastu dakat dengan kaki bukit. ada air terjun pulak tu. ni advantage bagi ktorang la untuk buat aktiviti ni.


and last but not least, majulah sukan untuk negara. Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

4 comments:

faqhrule said...

hokey mr ehem boleh layan, tapi bab yang lain tu tak pasti la hahaha. dia minat macing jugak!

erinashar said...

yeah...at least gmbr ak ader gak lam blog ko ni...
ahahhahah
caya la syida~~
majula sukan utk kesihatan diri..
wakakkaka

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

patut la sehat nie...
sukan kuat nieh...
hehehehe...

ada.m0khtar said...

dia on je bab sukan ni kan.. kalau i ajak dia cycling pun cmfrm dia nak je.. hehehe.. yg dia x layan bab sosial2 such karok je..

hahahaha.. aku korek pic lama je tu.. nnt aku upload muka ko lagi..

hahahaha.. sehat la sangat..