Sunday, January 10, 2010

kami bukan ALONG, tapi mau TOLONG


ini story mory about ALONG. bukan ALONG yang moskot tu. tak tak? ala yang ada siti sifir pakai spek kanak-kanak rebina tu. kau mesti pernah tengok kat cerita tu kat tv dulu. glamer tau masa zaman kegemilangan kanak-kanak aku dulu.

AKAK LONG dan ABANG LONG juga sila jangan perasan ye. aku bukan nak cerita pasal ALONG kepada Angah, ALANG, ACIK dan sewilayah persekutuan dengannya hokey.

ALONG yang aku maksudkan adalah yang GANAZZ, OTAII, POWERR, GENGSTERRRR. dan paling utama adalah golongan pencemar signboard jalan, segala tiang tepi jalan dan segala dinding yang ada. kat dinding rumah kecik orang uuukkk pun diorang ni layan.

diorang ni mmg sangat pemurah. kau tak da duit ek? pergi je cari ALONG ni. settle semua masalah kemiskinan kau. mmg confirm settle. kau takyah pikir langsung dah masalah tu. SEBABNYA kau dah dalam tanah pun. sungguh logik kan.


ni la rupa rumah peminjam ALONG. alternatif nak sembunyi dari ALONG. tampal segala newspaper lama kat tingkap dengan harapan bila ALONG datang nak serang peminjam, dia tak dapat nak tengok ada orang ke tak kat dalam rumah. so boleh rupa-rupa konon tuan rumah dah berpindah.

sangat sangat sangat bernas dan logik kan idea ni. okey sila praktikkan. ini adalah tip berguna kepada semua peminjam ALONG.









hal sebenarnya adalah, aku tak mampu nak beli langsir kat rumah baru sewa ni. so letak newspaper cina ikhlas dari tokey kedai penyapu. gila muka tak tahu malu mintak newspaper lama kat kedai masa beli barang. peduli apa kan, asalkan JIMAT DUIT!!!!

8 comments:

ariff said...

Saya along bukit beruntung. wahaha~

JMR said...

kompom along tak terjah...hahahah

ada.m0khtar said...

hehehe... along pun takot nak jenguk ni kan

Aelfi said...

ya rabbi.....langsir stylo beb!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ape la ko nie...
pasal tak der langsir je...
abis citer along abis...

ezzati said...

aku dpt gak..tp,mcm x dpt pegi jgk..huhu

Qismina said...

kretip2.. huhu.. dah beli langsir lom??

ada.m0khtar said...

belom lagi.. tapi dah hampir2 terbeli.. hehehe