Monday, June 29, 2009

terperangkap selama 2 jam

berkaitan dgn tajuk post ni, second day kt hostel tak ingat tarikh nya aku dgn rumet terpaksa memekik mintak tolong dr jiran sebelah hp ada je, tp sj nk mentragiskan kejadian, so memekik mintak tolong lg best..
sbb terkurung dlm bilik, pintu terkunci.. alternatif keluar masuk adalah tingkap bilik aku ke tingkap bilik sebelah. mcm2 usaha jiran2 buat, tendang pintu, kopek tombol pintu dari luar, kopek pintu dari dlm bilik...
dan akhirnya after 2 jam terkurung, berjaya gak mengopek tombol pintu dari dalam..
tenkiu jiran2.. anda mmg jiran yg baik..

sepnjg sem lepas aku kat bilik ni tak da apa2 masalah pun dgn pintu tu
then after naik je cuti 3 mggu lepas, aku terperasan tombol pintu bilik aku cam terkopek, tak boleh kunci
jadi berberkatkan keyakinan bajet2 pandai, aku dgn rumet buat operasi betulkn pintu sendiri
konon2 boleh berjaya la
bukak skru then pasang balik,
tutup pintu
KEMUDIAN


tercetuslah kejadian terkurung dalam bilik selama 2 jam..
hebat kn!!! hahaha

hasil kerja amatur, 2 jam baru berjaya bukak pintu



ni hasil kerja professional, tak sampai 5 minit dah siap psang tombol baru
tapi ambil masa 2 hari gak la tindakan menghantar bantuan professional ni dtg membantu aku,
agak nya pejabat kolej kediaman tu payah sangat nak cari insan2 bertaraf professional ni
pejabat kolej kediaman sememangnya sangat2 lembap!!! dah 2 hari buat report pun tak reti2 amibil tindakan
tak tau ke betapa bahaya nya nyawa aku dgn rumet tido & pergi kelas tak kunci pintu!!!
mengong!!

4 comments:

♥chentaMAYA™ said...

ahah!
tkurung jerk ea!ahahah~

bdk kecik said...

yezzaaa..
entri ni yg daku tguu..
hohooh

ada.m0khtar said...

uhuhu
tdo nk sm2
pintu xleh bkk xmau tlg lak ek
hehehe

budak kecik said...

xde sape2 pon roger kt i..
klu ade..sure dtg jauh tolonggg..
hehhehe